top of page

Almindelige spørgsmål

_MG_8762 (2).JPG
Kultur i New Zealand, Maori, Stenskæringer, Lake Taupo, Mine Bay
Natur i New Zealand, Kano, Kajak, Whanganui River
_MG_6722.JPG
Waitomo, Vandfald, Marokopa Falls, Natur i New Zealand
Redwoods i New Zealand, Lucy's Gully, Natur i New Zealand

Hvad kan jeg tjene i New Zealand?
Det afhænger naturligvis af mange faktorer; kontraktens længde, arbejdsstedets placering osv. Og lønnen er afgjort til forhandling forud for kontraktens underskrivelse. Men gennemsnitslønnen for en fuldtidsansat praktiserende læge i New Zealand ligger på omkring NZ$ 200.000 – før evt. vagttillæg. Altså cirka samme niveau som i Danmark. Til gengæld er skattetrykket noget lavere, omkring 30%, så det kan nemt lade sig gøre for en familie at leve af én lægeløn, også selvom man kun arbejder fire dage om ugen.

Hvordan med forsikring?
Det er et temperamentsspørgsmål, om man ønske at tegne en udvidet rejseforsikring eller ej. Det er ikke strengt nødvendigt, fordi familien vil have adgang til fx sundhedsvæsnets ydelser under jeres ophold. Men vi sørger i hvert fald for, at dit arbejdssted betaler dine lovpligtige lægefaglige forsikringer.

Hvem betaler min rejse?
Det varierer, men regn som udgangspunkt med, at dit arbejdssted betaler din returrejse fra dit hjemland til New Zealand – og at I selv skal betale for resten af familien. Igen: Alt er til forhandling, og det er i enkelte tilfælde muligt at sikre sig anderledes vilkår.


 

Hvad med mine børn?
De får en oplevelse for livet! Skolegang er gratis fra primary school til high school. Og eftersom du kommer til New Zealand med et work visa vil dine børn have samme vilkår som landets egne statsborgere. Skolerne er generelt meget inkluderende og vant til at håndtere fremmedsprogede børn, så der venter store eventyr for familiens yngste! På de fleste skoler bruger man skoleuniform, og selvom det er et fremmed koncept for danske børn, viser erfaringerne faktisk, at det letter processen med at blende ind i en ny kultur.


 

Hvad med min partner?
Med mindre din partner allerede har udsigt til et job i New Zealand, skal der tages en beslutning, før I søger visum: Skal han eller hun arbejde under jeres ophold – eller snarere være familiens anker og sørger for at alle får en god integration i jeres nye liv? Hvis din partner vælger ikke at arbejde, er der en udbredt kultur med frivilligt arbejde i alle mulige sammenhænge. Det vil helt sikkert gøre det lettere hurtigt at skabe sig et netværk i lokalsamfundet.


 

Hvordan søger jeg visum til New Zealand?
Der er mange forskellige typer visa at vælge imellem, men du skal i sidste ende stå med et visum, der giver dig ret til at arbejde i landet, og resten af familien skal naturligvis have det visum, der passer deres behov. New Zealand har ikke en ambassade i Danmark, men vi kan guide dig i retningen af det rette visum. Selve ansøgningsprocessen foregår i dag online. Opstår der undervejs i processen spørgsmål, vi ikke kan svare på, hjælper vi dig videre - enten via vores forbindelser i New Zealand eller via den new zealandske ambassade i Haag.


 

Hvor lang tid skal jeg binde mig for?
Det er lidt op til dig selv. Men er det første gang, du arbejder i New Zealand, anbefaler vi, at du minimum laver en 12-måneders kontrakt – særligt, hvis du rejser med din familie. Det tager nogle uger for alle at falde til og lære nye do’s and don’t’s. Og New Zealand er et stort lille land, så hvis I har ambitioner om at se lidt af det hele, kræver det tid. Endelig er det fælles for næsten alle udsendte vikarer, at det eneste, de ærgrer sig over, når de kommer hjem igen, er, at de ikke blev lidt længere…


 

Hvordan finder jeg noget at bo i dernede?
I de fleste kontrakter vil der være inkluderet bolig i opstartsperioden. Dvs. at din praksismanager finder en egnet bolig til dig og din familie, så I har et sted at bo den første måneds tid, måske længere. Oftest vil I kunne overtage lejemålet, når praksissen ikke længere betaler huslejen, hvis I er tilfredse med boligen. Det samme gælder for bil: De fleste kontrakter inkluderer en lejebil i den første måned, så I har tid til at finde jeres egen løsning derefter.

Hvad gør jeg med min bolig hjemme, mens jeg er bortrejst?
Der findes en række bureauer, som kan hjælpe dig med at få udlejet din bolig, mens du er væk. Vi formidler gerne kontakten, hvis I har brug for dét.


 

Hvordan kommer jeg i gang med processen?
Send os en e-mail på post@scandocrecruitment.com, så sætter vi et møde op. Husk, at ingen spørgsmål er for små eller forkerte. 

bottom of page