Almindelige spørgsmål

Natur i New Zealand, Strand i New Zealand, Coromande, Cathedral Cove
Kultur i New Zealand, Maori, Stenskæringer, Lake Taupo, Mine Bay
Natur i New Zealand, Kano, Kajak, Whanganui River
Mount Cook, Mt Cook, Natur i New Zealand
Waitomo, Vandfald, Marokopa Falls, Natur i New Zealand
Redwoods i New Zealand, Lucy's Gully, Natur i New Zealand

Hvad kan jeg tjene i New Zealand?
Det afhænger naturligvis af mange faktorer; kontraktens længde, arbejdsstedets placering osv. Og lønnen er afgjort til forhandling forud for kontraktens underskrivelse. Men gennemsnitslønnen for en fuldtidsansat praktiserende læge i New Zealand var i 2017 lidt over NZ$ 150.000 – før evt. vagttillæg. Altså cirka samme niveau som i Danmark. Til gengæld er skattetrykket noget lavere, omkring 30%, så det kan lade sig gøre for en familie at leve af én lægeløn.

Hvordan med forsikring?
I vil sandsynligvis få brug for en udvidet rejseforsikring – afhængig af kontraktens længde osv. Derudover sørger vi for, at dit arbejdssted betaler dine lovpligtige lægefaglige forsikringer.

Hvem betaler min rejse?
Det varierer, men regn som udgangspunkt med, at dit arbejdssted betaler din returrejse fra dit hjemland til New Zealand – og at I selv skal betale for resten af familien. Igen: Alt er til forhandling, og det er i enkelte tilfælde muligt at sikre sig anderledes vilkår.


 

Hvad med mine børn?
De får en oplevelse for livet! Skolegang er gratis fra primary school til high school. Og eftersom du kommer til New Zealand med et work visa vil dine børn have samme vilkår som landets egne statsborgere. Skolerne er generelt meget inkluderende og vant til at håndtere fremmedsprogede børn, så der venter store eventyr for familiens yngste! På de fleste skoler bruger man skoleuniform, og selvom det er et fremmed koncept for danske børn, viser erfaringerne faktisk, at det letter processen med at blende ind i en ny kultur.


 

Hvad med min partner?
Med mindre din partner allerede har udsigt til et job i New Zealand, skal der tages en beslutning, før I søger visum: Skal han eller hun arbejde under jeres ophold – eller snarere være familiens anker og sørger for at alle får en god integration i jeres nye liv? Hvis din partner vælger ikke at arbejde, er der en udbredt kultur med frivilligt arbejde i alle mulige sammenhænge. Det vil helt sikkert gøre det lettere hurtigt at skabe sig et netværk i lokalsamfundet.


 

Hvordan søger jeg visum til New Zealand?
New Zealand har ikke en ambassade i Danmark, så visumansøgninger går lige nu gennem ambassaden i London. Vi anbefaler, at du ringer til den new zealandske ambassade i England og får hjælp, inden du starter ansøgningen. De er hjælpsomme, lette at snakke med – og kan guide dig, så du søger de rigtige visa for alle familiens medlemmer.


 

Hvor lang tid skal jeg binde mig for?
Det er lidt op til dig selv. Men er det første gang, du arbejder i New Zealand, anbefaler vi, at du minimum laver en 12-måneders kontrakt – særligt, hvis du rejser med din familie. Det tager nogle uger for alle at falde til og lære nye do’s and don’t’s. Og New Zealand er et stort lille land, så hvis I har ambitioner om at se lidt af det hele, kræver det tid. Endelig er det fælles for næsten alle udsendte vikarer, at det eneste, de ærgrer sig over, når de kommer hjem igen, er, at de ikke blev lidt længere…


 

Hvordan finder jeg noget at bo i dernede?
I de fleste kontrakter vil der være inkluderet bolig i opstartsperioden. Dvs. at din praksismanager finder en egnet bolig til dig og din familie, så I har et sted at bo den første måneds tid, måske længere. Oftest vil I kunne overtage lejemålet, når praksissen ikke længere betaler huslejen, hvis I er tilfredse med boligen. Det samme gælder for bil: De fleste kontrakter inkluderer en lejebil i den første måned, så I har tid til at finde jeres egen løsning derefter.

Hvad gør jeg med min bolig hjemme, mens jeg er bortrejst?
Der findes en række bureauer, som kan hjælpe dig med at få udlejet din bolig, mens du er væk. Vi formidler gerne kontakten, hvis I har brug for dét.