Læge i New Zealand

Trænger du til et pusterum, en pause fra den hjemlige andedam? Er du nyuddannet praktiserende læge, men har ikke lyst til at forpligtige dig selv med din egen praksis endnu? Eller har du måske solgt din praksis, men stadig ikke klar til at slippe arbejdet? Så kunne et eventyr i majestætisk smukke, vidunderligt gæstfrie og helt igennem fantastiske New Zealand være et godt bud på dit næste skridt.

Der er nemlig alvorlig mangel på læger i New Zealand; op mod hver fjerde stilling i almen praksis uden for de største byer er ubesat. Det gælder både praksisser på Nordøen og på Sydøen. ScanDoc Recruitment hjælper danske og skandinaviske læger med at finde det rigtige job i New Zealand. Vi tilbyder støtte og rådgivning i hele forløbet. Vi sørger for, at du bliver godkendt i den new zealandske lægeforening, finder et job, som matcher dine forventninger, rådgiver omkring de lavpraktiske udfordringer, når man flytter om på den anden siden af Jorden og hjælper dig til at blive etableret i New Zealand. Vi er tæt på dig og din familie i hele forløbet, og hele vores rådgivningspakke er fuldkommen gratis for dig.

IMG_0474.JPG
Sune Tybjerg
Praktiserende læge i Katikati i et 1-årigt vikariat
Kompagnon i Lundby & Tybjerg i Valby

"Jeg fik min new zealandske registrering gennem det statslige rekrutteringsbureau, og jeg havde oplevelsen af at sidde med alt for mange ting selv. Jeg følte mig meget alene med mange spørgsmål, og ville gerne holdes lidt mere i hånden undervejs. Bare det at have en mulighed for hjælp, som sidder i samme tidszone og er tilgængelig pr telefon, ville gøre en stor forskel. Jeg var nødt til at gøre alting via mail, fordi vi ikke engang kunne lave skype-opkald. Og så oplevede jeg heller ikke, at de var voldsomt interesserede i at hjælpe mig til at forhandle en bedre kontrakt, så vi var fx nødt til selv at finde et sted at bo, få det møbleret osv.

Læs det fulde interview som pdf:

Karolina Lewandowska
Praktiserende læge på Waiheke i et 2-årigt vikariat
IMG_0087 (2).JPG

"Det kan klart anbefales at komme herned som familie. Det er nemt for alle parter, og man bliver taget godt imod. Det er let at komme ind i skolesystemet - uanset hvislket niveau barnet er på. Kiwierne er meget hjælpsomme og vil gerne være med til at give os en god oplevelse af New Zealand. Det er interesserede i, hvordan man har det, hvorfor man er kommet herned, og de er glade for at vise deres land frem. De er tålmodige og forstående, også selvom man ikke taler sproget korrekt, eller hvis man har andre synspunkter. De giver sig god tid og virker oprigtigt interesserede - om det er kassemedarbejderen, buschaufføren, patienterne eller naboer. Fx har vi fået tilbud om at låne bil, hus og få opbevaret vores bagage i en uge af næsten fremmede mennesker.

Læs det fulde interview som pdf:

Rikke Katrin Jensen, læge i New Zealand, Stratford Medical Centre, Avon Medical Centre
Rikke Katrine Jensen
Praktiserende læge i Stratford i et 1-årigt vikariat
Kompagnon i Lægehuset i Asnæs

"Hjemmefra havde jeg en forestilling om, at mit arbejde hernede i virkeligheden ville være meget lig det arbejde, jeg udfører i Danmark. At jeg skulle arbejde i et system, som er meget orienteret mod almen medicin og i bund og grund ligner det danske system. At jeg ville være på bølgelængde med mine patienter, fordi den new zealandske og den danske mentalitet minder meget om hinanden – og det holdt stik: Jeg synes, det har været en gnidningsfri overgang fra at praktisere i Danmark til at praktisere i New Zealand. Dagligdagen er opbygget ens: Jeg ser en ny patient hvert kvarter, opgaverne er dybest set de samme som i Danmark, så jeg føler mig godt klædt på til at arbejde i en anden kultur, selvom patienterne har en anden mentalitet i New Zealand.

Karen Caskey, Avon Medical Centre, Practice Manager
Karen Caskey
Practice Manager, Avon Medical Centre

"Jeg er meget tryg ved at ansætte danske og skandinaviske læger I Avon Medical Centre. Jeg har udelukkende positive erfaringer, og det lader til, at både uddannelse og mentalitet passer virkelig godt til en new zealandsk kontekst. Jeg har kun fået positiv feed back fra alle sider: De er gode til at omstille sig – både socialt og fagligt – og kommer generelt hurtigere i gang med at arbejde selvstændigt end eksempelvis deres amerikanske kolleger. De har et godt samarbejde med personalet og vores fastansatte læger, og de har en god kontakt med patienterne.

Helle Rung-Hansen, læge i New Zealan, Oakura, Lægevikar
Helle Rung-Hansen
Praktiserende læge i Oakura i et 2-årigt vikariat

"Det har været fantastisk spændende at arbejde i New Zealand - bl.a. fordi man er meget opmærksom på problemerne med ulighed i adgangen til sundhed. Her arbejder man aktivt på at finde veje til at udligne uligheden mellem forskellige befolkningsgrupper: Det er noget af det, jeg tager med mig hjem til Danmark. Jeg er helt overbevist om, at vi kan lære noget af den tilgang til patienterne hjemme, selvom udfordringerne er anderledes og problemerne måske også mindre i Danmark.